tirsdag 10. januar 2017

Godt nytt år!


Godt nytt år alle sammen! Jeg håper at dere har hatt en fin og fredelig jul og romjul og er klar for et nytt år og alt det nye året har i vente. Jeg hadde en veldig fin jul og koste meg faktisk. På julaften slapp kvalmen som har preget de siste tre mnd. mine endelig taket, og jeg følte meg som et nytt menneske. Jeg har det mye bedre nå, men tar det med ro og har som så mange andre satt meg noen mål for 2017. Jeg har også tenkt litt rundt hvordan jeg vil gå fram for å pleie og opprettholde en god psykisk helse, for dette er like viktig som å ta vare på kroppen. Vi består av mer enn bare kropp (selv om det meste rundt oss påstår det motsatte) og jeg tror at å ha et godt samspill mellom kropp og psyke er veldig viktig for å ha det godt med seg selv, og det er en av de tingene jeg vil fokusere på i 2017.

Jeg elsker å følge blogger og koser meg med å lese om mennesker som interesserer seg for helse, ernæring og trening. Jeg ser at nå på nyåret er det stort fokus på nyttårsforsetter, og mange av oss går jo inn i et nytt år med ønske om å endre seg. Bli sunnere, bli sprekere, bli slankere. Hos mange blogger kan du finne inspirasjon på hva nettopp du skal gjøre og hvordan klare å nå målene dine. Jeg syns det er kjempefint at bloggere ønsker å dele det de gjør, hvilken mat de mener er sunn og trives med og hvordan de velger å trene. Samtidig syns jeg det er veldig viktig at vi som følgere husker på at vi alle er individer med forskjellige behov. Det som er riktig eller bra for din kropp er ikke nødvendigvis riktig eller bra for andre. Derfor tror jeg det er smart av oss å ikke sammenligne oss med hverandre hele tiden. Vi må gjerne ta inspirasjon fra andre og teste ut hvordan dette fungere for våre kropper, men vær så snill å ikke la det andre gjør bestemme hvorvidt du er sunn eller ikke. Så kjenn etter i kroppen hva som føles riktig for deg, og føler du ubehag så er kanskje ikke dette så sunt for deg og din kropp, selv om det er det for helsebloggeren. Skjønner?  Når man finner ut av hva som føles riktig for en selv tror jeg at alt annet vil falle på plass helt naturlig. Du vil bli bedre kjent meg deg selv og se dine egne styrker og kvaliteter, i steden for å se og misunne andres. Og når du skal gå inn i det nye året og gjøre endringer, ta utgangspunkt i der du er i dag og gå gradvis fremover.
Etter at jeg kom hjem fra rehabiliteringsoppholdet på Eiken gikk det nedover for meg fysisk og psykisk. Jeg er ikke like sterk i dag som jeg var for 6 måneder siden, men jeg lar ikke dette gå innpå meg. Det er ingen grunn til at jeg ikke skal komme dit igjen og det er heller ikke noe hastverk. Så jeg tar det langsomt og nå som jeg orker å gjøre yoga igjen, blir jeg litt sterkere for hver økt på matten. Og har jeg en dårligere dag, så er ikke dette dagen for å presse seg litt ekstra, som å holde planken litt ekstra og å gå en litt lengre tur, da er det faktisk lurere å legge lista litt lavere enn det du normalt orker, for da får kroppen rom for å restituere seg. Jeg håper at dette innlegget kan være til hjelp og at flere går inn for å bli gladere i seg selv. Det er jo en selv en skal leve med resten av livet.

Jeg vet ikke hvor mye jeg kommer til å blogge framover, jeg vil blogge når jeg føler for det, for det er slik jeg kan ha det best med meg selv. Så får vi se hvor ofte det blir... Følg meg gjerne på instagram hvis du vil følge med på når det kommer nye innlegg fra meg, for det publiserer jeg der :)

Ha en fin dag alle sammen! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar