Grønn supersmoothie! |
På onsdag var jeg på et kurs - «Kosthold for energi og
overskudd», holdt av Helene Ragnhild Andersen. Dette hadde jeg gledet meg til veldig
lenge! Det var et kjempefint kurs og jeg føler at jeg lærte masse om supermat
og et sunt kosthold generelt. Jeg skjønner godt at det å bare innta alger og
greens ikke vil gjøre meg frisk i seg selv, men kanskje det kan hjelpe meg og
tilføre litt ekstra næring, som det virker som kroppen min sårt trenger. Jeg
sliter mye med magen og fordøyelsen og finner ikke riktig ut av hva jeg tåler
og ikke tåler, jeg håper jeg får hjelp til å finne ut av dette på
Balderklinikken.
Uansett, siden dette er et problem for meg, så har jeg
fokusert mye på å ta til meg kunnskap om hva som er bra for en god tarmhelse.
Jeg syns at fermentering høres spennende ut, foreløpig har jeg bare testet
fermentering av kål og har merket en positiv effekt av dette. Jeg prøver å
alltid ta en skje med fermentert surkål før et måltid når jeg har mulighet til
det. Også lager jeg min egen kraft og drikker og bruker den i supper, å få i
seg kraft har mange fordeler og lege tarmen er en av dem.
Tilbake til kurset jeg var på. Her lærte vi blant annet
hvilke egenskaper noen av de forskjellige «supermat-produktene» har, som f.eks.
chlorella, spirulina, kakao, hvetegress, kokosolje og lecithin. Det var veldig
interessant! Alt hørtes jo veldig fantastisk og flott ut må jeg si, og jeg fikk
lyst til å prøve meg på noe supermat … Dette er noe jeg aldri prøvd før, så jeg
bestemte meg for å gå litt forsiktig frem for å kartlegge hvordan kroppen
reagerer på de forskjellige produktene. Jeg har startet ut med chlorella-algen.
Både chlorella og spirulina inneholder prebiotiske- og probiotiske stoffer.
Chlorella inneholder magnesium, kalsium, kalium, jern, skulle avgifte kroppen
via tarmen, virke betennelsesdempende og være bra for blodsukkerbalansen. Det
andre produktet jeg prøver meg på er lecithin, som skal være bra for din
kognitive funksjon og hjerne- og nervefunksjon. Dette appellerte veldig til
meg. Så da har jeg laget meg grønne smoothies med supermaten. Syns det smakte
godt jeg- men jeg liker det meste som heter seg å være sunt! Jeg liker å utforske og prøve nye ting, så dette blir spennende.
I smoothien på bildet hadde jeg et par biter frossen banan,
ca. to never spinat, ca. ¼ agurk, tok mandelmelk i blenderen på slump, litt
over 1 dl kanskje? Tilførte disse pulverne (veldig lite, for jeg begynner
veldig forsiktig), pluss litt salt og kanel, og blendet i vei! Jeg går på morgenyoga
på fredager, og da liker jeg ikke å spise så mye før jeg drar, så i dag ble det
en grønn smoothie med en eggeplomme i tillegg, da ble den enda mer mettende og
smakte, syns jeg, overraskende lik den uten egg.
Nå er det påskeferie og jeg ønsker alle en riktig god påske!
Jeg spiser bla.ant. ikke raffinert sukker eller hvetemel, (har tenkt til å skrive
et innlegg om «matreisen» min en gang og om hva jeg spiser i dag) men jeg har likevel
tenkt til å spise litt påskegodt denne påsken. Hjemmelaget så klart! Så du skal
ikke se bort ifra at det kommer en eller to oppskrifter på hjemmelaget godis på
bloggen snart!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar