lørdag 3. juni 2017

Bloggtørke, kurs og gullmelk


Dette ble en laaang pause fra bloggen, men denne gangen er det ikke fordi jeg har følt meg dårlig og ikke har orket, men fordi jeg har følt meg så bra at jeg ikke har hatt tid til å blogge. Jeg har vært nødt til å bare leve litt for en gangs skyld og gjøre alt det jeg har hatt lyst til. I tillegg er jeg ganske opptatt med øvelseskjøring og kjøretimer for tiden, og det går ganske bra, men er også mye jobb. Det skal bli godt når jeg har fått lappen og kan slappe av med det.

For noen uker siden gjorde jeg noe som jeg er utrolig glad for at jeg gjorde. Jeg gikk på et Lightning Process kurs! Det var helt fantastisk! Jeg vet at det er delte meninger rundt dette kurset, men jeg har bare positive ting å si om dette og i mitt hode så gir det mening, og det viktigste av alt: Det hjalp for meg! Etter kurset kunne jeg leve akkurat som jeg ville igjen. Jeg har vært mye mer aktiv, blitt sterkere fysisk og mentalt, og er klar i hodet. Jeg har gått mange lange turer uten å være redd for at det skal gjøre meg verre. Det er så godt å slippe all frykten for å bli verre, for det vil ikke skje, for nå vet jeg hva jeg skal gjøre for å hindre det, og det er så godt! Jeg skal ikke gå inn på hvordan Lightning Process fungerer, men jeg kan si at det er et "treningsprogram for hjernen". Kurset var veldig interessant og lærerikt. 

I det siste har jeg vært mer opptatt og stort sett har jeg fylt tiden min med det jeg trives med å gjøre. Jeg har vært litt matlei i det siste, men nå begynner matgleden å komme tilbake tror jeg. Jeg har begynt å spise mer karbohydrater, for det trenger jeg kjenner jeg. Jeg holder på å bygge opp kroppen etter sykdommen og det krever mat! For mat har jeg til tider vært litt knipen på dessverre, men nå virker det som om hodet og kroppen spiller mer på lag og det føles deilig. 


Jeg har de siste dagene forsøkt å ikke spise så tunge måltider altfor sent på kvelden, i stedet har jeg laget meg en deilig nattdrikk- "Golden Milk" eller gullmelk som det så fint heter. Det som gjør melken gul er gurkemeie, og det høres kanskje litt snålt ut for noen, men gurkemeie har ikke en spesielt fremtredene smak og er også veldig sunt. Gurkemeie innholder curcumin som blant annet er betennelsesdempende, men husk å spis gurkemeie sammen med pepper for da bedres opptaket av curcumin i kroppen. Denne drikken er perfekt å avrunde dagen med, den er krydret, men samtidig rund og god, og har du kollagen oppi blir den ekstra kremete...mmm. Slik lager jeg den:

Maris Golden Milk:
 
- 2,5 dl mandelmelk
- 2 skiver ingefær, skrelt
- 4-5 kardemommebelger som jeg åpner.
 Det gjør jeg ved å presse belgen mellom flatsiden av en kniv og fjølen den ligger på, slik at skallet knuses.
- 1 daddel delt i mindre biter
- 1/2 ts gurkemeie
- 1/2 ts ceylon kanel
- 1/4 ts svart pepper, kvernet
- 1 ts kokosolje
- 1 eller 2 SS kollagen (kan sløyfes)

Bland alle ingrediensene i en kjele, utenom kokosoljen og kollagenet. Varm opp blandingen til rett før den begynner til å koke. Trekk kjelen av platen og la den trekke i ca. 5 min. Varm så opp igjen blandingen til rett før den vil koke, ta opp ingefærbitene og kardemommebelgene ved hjelp av en gaffel, og hell blandingen over i en blender. Tilsett kokosoljen og kollagenet og blend i vei. Resultatet er en deilig, kremete, søt og varmende gullmelk! Perfekt som kveldskos eller kos på hustrige dager. I dag drakk jeg en kopp mens jeg hørte på podcasten "From The Heart: Conversations with Yoga Girl".  Jeg digger Rachel Brathen/Yoga Girl, hun har lært meg masse! Podcasten hennes anbefales :)

Ha en fortsatt fin pinsehelg alle sammen!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar